Biometrická docházka

Moderní docházkové systémy si žádají moderní řešení. Autentizace pomocí biometrických údajů je založena na rozpoznávání jedinečných biologických charakteristik osoby. Takové charakteristiky jsou jedinečné pro každého člověka, a to z nich dělá jednu z nejspolehlivějších metod autentizace.

Klasické metody autentizace pomocí hesel, pinů, přiložení čipů a karet mají řadu nevýhod. Piny a hesla se dají zapomenout, karty a čipy ztratit nebo odcizit. Docházka pomocí klasických metod se navíc velice často falšuje sdělením autentizačních údajů třetí osobě. Identifikace uživatele na základě biometrických údajů je v tomto směru jen obtížně oklamatelná.

Světovým trendem autentizace, a to nejen u docházkových terminálů, je v současné době rozpoznání obličeje. Tento druh autentizace u nás zastupuje velmi oblíbený docházkový terminál SYSF203TP. Stále velmi populární a celosvětově nejrozšířenější je ověření otiskem prstu, tu v naší nabídce podporuje jak terminál SYSF203TP, tak i Biopad-A, který zaujme zároveň velkým přehledným displejem. Terminály samozřejmě podporují i ověření pomocí karty, čipu nebo zadání PIN kódu.

Ukázka aplikace - plán práce

Docházka na otisk prstu

Ukázka aplikace - přehled přítomnosti

Autentizace otiskem prstu je v současné době nejpoužívanější biometrickou autentizací vůbec. Dnes lze na otisk prstu otevírat a startovat automobil, provádět bankovní platby nebo je otiskem prstu podmíněno používání mobilního telefonu, tabletu či notebooku.

Terminály SYSF203TP i Biopad-A jsou vybaveny moderním optoelektronickým snímačem s rozlišením 500dpi. Tento snímač disponuje vysokou kvalitou provedení s poměrně slušnou odolností proti vlivům okolního prostředí. Každý uživatel může mít v systému nahrané dva otisky prstu, jeden slouží jako záložní, pro případ, že by měl z nějakého důvodu problémy primární otisk používat (např. zranění). Při přiložení prstu na snímač je obraz otisku přenesen na maticový CCD detektor, otisk je digitalizován a převeden na hash kód, který je porovnáván s databází v systému SYSDO.

Docházka rozpoznáním obličeje

Rozpoznání obličeje je fenoménem posledních let. Obecná výhoda identifikace uživatele rozpoznáním obličeje od ostatních biometrických autentizačních metod tkví v tom, že snímaná osoba nemusí být v absolutní blízkosti snímače. Tato výhoda se ale plně projevuje spíše u řešení, kdy je osoba identifikována v reálném čase například v prostoru monitorovaném kamerovým systémem. Ale ani u docházkového terminálu není tato výhoda k zahození. Před terminál se stačí postavit a během okamžiku je osoba autorizována, aniž by musela provést nějakou další akci.

Princip rozpoznání obličeje je celkem jednoduchý. Systém hledá a vyhodnocuje základní body tváře – oči, kořen nosu, koutky úst a kontroluje poměry vzdáleností těchto důležitých bodů. Proto je důležité tyto části obličeje nezakrývat. Změn účesu nebo pokrývek hlavy se bát nemusíte, systém v takovém případě nemá s rozeznáním obličeje problém.

Terminál SYSF203TP je pro bezproblémovou a rychlou identifikaci vybaven dvojicí kamer a IR přísvitem pro nepříznivé světelné podmínky. Úspěšnost rozeznání uživatele se proto blíží k 99%.

Ukázka aplikace - přehled přístupu
Cenová poptávka
SYSDO na 60 dní zdarma
Demoverze systému

Nabídka docházkových terminálů

SYSA21

BIOPAD-A

  • 7″ LCD Biometrická čtečka
  • Ověření pomocí otisku prstu, karty, kódu
  • Komunikace pomocí WiFi nebo TCP/IP
  • Podpora karet Emmarine 125 kHz
  • Wiegand výstup 26/34 bit
E-shop
PDF specifikace
SYSA22

SYSF203TP

  • 2,8″ LCD Biometrická čtečka
  • Trojrozměrné skenování tvaru obličeje
  • Ověření pomocí rozpoznání tváře, otisku prstu, kartou, kódem
  • Podpora karet Emmarine 125 kHz
  • Wiegand vstup i výstup 26/34 bit
E-shop
PDF specifikace

Cenová nabídka

Docházkový systém SYSDO - Cenová nabídka